NRK Meny
Peanøttsaus

Bruk peanøttsaus som saus til kjøtt, til salatdressing, til å dyppe grønnsaker i, til ekstra smak i saus og marinade.

Foto: Egon Rix / DR

Peanøttsaus

Camilla Plum lager indonesisk peanøttsaus som hun serverer til grillspyd eller salat.

Slik gjør du

Bruk bare det innerste møre av sitrongress-stilkene. Resten kan kokes med risen.

Hakk løk, hvitløk og sitrongress og stek det i en tykkbunnet panne i olje til løkene er gylne. Ha i peanøttene og stek en liten stund. Ha i resten av ingrediensene og litt av marinaden fra saté-kjøttet. Tilsett litt vann og la det småkoke i 20 minutter.

Kjøres i foodprocessor til en kremet saus. Tilsett vann eller mer kokosmelk hvis sausen blir for tykk.

Hvis du ikke har noen maskin som kan mose eller knuse peanøttene så brukes peanøttsmør i stedet. Hakk alle ingrediensene veldig fint før de has i sausen. Peanøttsmør skal først tilsettes når løk osv. er stekt.

Peanøttsausen serveres i små skåler til å dyppe i.

Tips

* Oppskrift:

Spis peanøttsaus til et fat med agurkstaver, gulrotstrimler, rød paprika i strimler, sprø salat, vårløk, koriander, basilikum og mynte. Eller server den til thaisalaten fra programmet om Thailand.

Oppskrift:

Oppskrift:

Se også: Camilla Plum med krydder og krutt

Kilde: Camilla Plum med krydder og krutt/DR