Laster innhold, vennligst vent..
Peach Melba

Originaloppskriften på Peach Melba inneholder ikke bruk av splittede mandler, men derimot kan man godt plassere dessertskålene i en stor svane av utskåret is.

Foto: DR

Peach Melba

Peach Melba ble opprinnelig skapt av den store franske kjøkkensjef Auguste Escoffier. Desserten var en hyllest til den berømte australske sopranen Nellie Melba, som hadde sin storhetstid på slutten av 1800-tallet.

Slik gjør du

  • Arbeidstid: ca. 40 minutter
  • Avkjøling: 2-3 timer

Kok opp vannet med sukkeret, sitronsaften og vaniljestangen til sukkeret er helt oppløst. Skjær ferskenene i to og posjer dem i sukkerlaken til de er akkurat møre. Ta dem ut av laken og la dem bli litt avkjølt. Fjern skinnet og sett dem til side. De kan eventuelt oppbevares i helt avkjølt lake i kjøleskapet.

Bringebærcoulis

Ha bringebær, melis og sitronsaft i en blender og kjør i 15-20 sekunder. Sil massen i en finmasket sil. Smak eventuelt til med mer sitronsaft.

Servering

Legg et par kuler vaniljeis i hver porsjonsskål, så to halve, posjerte ferskener og så et par skjeer bringebærsaus.

Kilde: Brødrene Price i TV-serien Munter mat/DR