Pavlova

Pavlovabunnene kan bakes i god tid, og er en ypperlig festkake på 1-2-3 når plutselig gullet er der!

Foto: Opplysningskontoret for brød og korn

Pavlova med friske bær og vaniljekrem

Pavlova er en luftig og søt dessertkake oppkalt etter den russiske danseren Anna Pavlova. Fyll kaken med krem og friske bær etter eget ønske.

Slik gjør du

Ha eggehviter og salt i en ren og tørr bolle. Pisk på middels hastighet til det dannes et mykt skum. Tilsett sukker litt av gangen. Pisk eggehvitene videre til det blir en seig masse som kan formes med en slikkepott. Vend inn siktet maisennamel og eddik.

Ha marengsen i en sprøytepose og sprøyt ut 8 porsjonskaker på en stekeplate med bakepapir.

Stek bunnene midt i ovnen ved 150° C i ca. 1 time. Bunnene skal bli sprø på utsiden og ha en lys farge. La de stå i ovnen til ovnen er kald. Løft dem deretter forsiktig over på et fat eller en tallerken.

Servering
Pisk kremfløte og rør forsiktig inn vaniljekrem. Smør et lag på hver av bunnene. Pynt kakene med friske bær og sikt melis over før servering.

Tips

Pavlovabunner kan bakes i god tid. Oppbevar i kald stekeovn eller pakk dem inn i kjøkkenhåndkle. Like før servering fylles de med krem og friske bær.

Se også oppskrift på pavlova fra Lise Finckenhagen.

Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn