Dette trenger du
6 store eggehviter
350 g sukker
1 knivsodd salt
1 ss maisena
1 ss balsamico-eddik
Fyll:
5 dl fløte
ca. 500 g friske bær, eks. jordbær, bringebær, rips, blåbær og/eller moreller
revet sjokolade og spiselige blomster eller peppermynteblader til pynt
Slik gjør du
Bruk en kjøkkenmaskin og pisk eggehviter, salt og halvparten av sukkeret til myk marengs ved middels hastighet.
Tilsett resten av sukkeret, øk hastigheten og pisk til tykk, blank og stiv marengs.
Vend inn eddik og siktet maisena. Form en stor rund marengskake på et bakepapir eller en silikonmatte.
Stek marengsen ved 150 grader i ca. 1 t. Marengsen skal bli sprø utenpå og myk som krem inni.
Avkjøl marengsen, legg kaken på et fat og dekk toppen med myk pisket krem og masse bær.
Pynt med revet sjokolade og spiselige blomster. Serveres umiddelbart.
Tips
Du kan lage flere små marengser istdenfor en stor. Steketiden blir da 25-30 minutter.
Tilsett 1 ss kakao og 50 g hakket sjokolade i marengsen og du får sjokolademarengs.
Pavlova kan fylles med oppskåret frukt om ønskelig.