NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..

Pauls grillskole: Hvitvinsmarinerte kyllinglår, indrefilet av svin og grønnsaker

Ifølge Paul Svensson er grillsmaken den smaken vi liker aller best. Kanskje er det matlagingen rundt bålet som appellerer til smaksløkene verden rundt. Eller kanskje det rett og slett er varmen og lukten av grillet kjøtt som får oss til å sette i gang grillen. Paul utforsker gass-, el- og kullgrillens forskjellige egenskaper og gir oss tre oppskrifter som garantert kommer til å gjøre suksess på grillfesten.

Slik gjør du

Hvitvinsmarinerte kyllinglår
Bland alle ingrediensene til marinaden. La den stå 15 minutter før den brukes til marinering. Mariner kyllinglårene i minst et par timer, gjerne i en pose (da trengs det ikke så mye marinade). Grilles til de er 70 °C inne ved beinet.

Indrefilet av svin
Bland sammen alle krydderne i en morter og mal dem fint. Ha salt på kjøttet og så gnir du inn krydderblandingen, rubben. Grilles til den har en indre temperatur på 68 °C. La svinefileten hvile ca. 15 minutter før den serveres.

Grønnsaker
Vask og skrell grønnsakene og kok dem i lettsaltet vann. Kok dem faste, ikke helt gjennomkokte. Hell av vannet og grill dem på en kullgrill for å få smaken av kull i grønnsakene. Skjær grønnsakene i mindre biter. Bland grønnsakene med olivenolje, salt, pepper og finhakket oregano.

Server grillmåltidet gjerne med en kald saus, f.eks. aioli, en god majones eller tzatziki.

Tips

Paul valgte gassgrill til kyllinglårene, fordi de har ganske mye fett som kan dryppe ned på glørne i en kullgrill og gi en svart overflate. Til indrefileten valgte Paul den elektriske grillen, fordi kjøttet har mye smak i seg selv og klarer seg uten kullsmaken.

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE