Paté de campagne

Fransk paté med kalv, svinekjøtt og kyllinglever serveres enkelt med selleriremulade og små syltede agurker, cornichons.

Foto: ©DR

Paté de campagne

Denne klassiske pateen en av de mest vanlige i Frankrike. Den smaker godt med bare et par cornichoner og litt godt brød. Men prøv selleriremuladen til, den løfter måltidet et par hakk.

Slik gjør du

  • Steketid: 1 1/2 - 1 3/4 time
  • Avkjøling og under press: ca. 12 timer

Paté de campagne

Legg brødet i bløt i fløten. Sett det til side.

Finhakk hvitløk og sjalottløk, stek til det blir blankt i litt smør på en panne. Hakk svinespekk og kyllinglever fint i kjøttkvernen. Hakk kalve- og svinekjøtt litt grovere. Bland så kjøtt, løk, egg, utbløtt brød og krydderne godt sammen. Legg først 3-4 laurbærblader i en passende form. Formen fores med baconskiver som skal henge ut over kanten av formen. Ha i farsen og brett baconskivene over. Dekk formen med et dobbelt lag folie, og sett den i vannbad i ovnen. Stek på 175 grader i ca. 90 til 105 minutter. Fjern folien og sett pateen til avkjøling. Etterpå settes den under press et døgns tid i kjøleskapet.

Serveres i skiver med cornichoner, som er små syltede agurker, og selleriremulade.

Selleriremulade

Skrell sellerien og riv den på den grove siden av råkostjernet. Blansjer sellerien kort i kokende lettsaltet vann. Den må for all del ikke bli mør, den skal fortsatt være litt å tygge på. La vannet dryppe helt av og sett den til avkjøling.

Bland majones og crème fraîche med sennep og smak til med salt, pepper, sukker og sitronsaft. Bland sellerien i majonesen og la den trekke noen timer på kjøl.

Kilde: Brødrene Price i TV-serien Munter mat/DR