Slik gjør du
- Steketid: 1 1/2 - 1 3/4 time
- Avkjøling og under press: ca. 12 timer
Paté de campagne
Legg brødet i bløt i fløten. Sett det til side.
Finhakk hvitløk og sjalottløk, stek til det blir blankt i litt smør på en panne. Hakk svinespekk og kyllinglever fint i kjøttkvernen. Hakk kalve- og svinekjøtt litt grovere. Bland så kjøtt, løk, egg, utbløtt brød og krydderne godt sammen. Legg først 3-4 laurbærblader i en passende form. Formen fores med baconskiver som skal henge ut over kanten av formen. Ha i farsen og brett baconskivene over. Dekk formen med et dobbelt lag folie, og sett den i vannbad i ovnen. Stek på 175 grader i ca. 90 til 105 minutter. Fjern folien og sett pateen til avkjøling. Etterpå settes den under press et døgns tid i kjøleskapet.
Serveres i skiver med cornichoner, som er små syltede agurker, og selleriremulade.
Selleriremulade
Skrell sellerien og riv den på den grove siden av råkostjernet. Blansjer sellerien kort i kokende lettsaltet vann. Den må for all del ikke bli mør, den skal fortsatt være litt å tygge på. La vannet dryppe helt av og sett den til avkjøling.
Bland majones og crème fraîche med sennep og smak til med salt, pepper, sukker og sitronsaft. Bland sellerien i majonesen og la den trekke noen timer på kjøl.
Kilde: Brødrene Price i TV-serien Munter mat/DR