Patatas bravas

Patatas bravas er en klassisk spansk tapas, som smaker godt med paprikasaus og aioli.

Foto: DR

Patatas bravas

Patatas bravas er en av de mest alminnelige spanske tapas. Men det gjør dem ikke mindre velsmakende. Paprikasausen er den som vanligvis serveres til, men potetene kan også serveres med en god aioli – eller begge deler.

Slik gjør du

Begynn med sausen. Finhakk løken og sauter den i olivenolje i en liten gryte til løken er gjennomsiktig. Tilsett hvit pepper og to sorter paprika. Stek under omrøring et lite øyeblikk. Tilsett melet og rør alt sammen. Tilsett hønsefonden mens det piskes. La sausen koke på svak varme i noen minutter. Bruk en stavmikser og kjør den til en jevn saus. Smak til med salt.

Skrell potetene og skjær dem i mellomstore terninger. Kok dem i saltet vann til de er nesten møre. Hell av vannet. Sett potetene til avkjøling. Stek dem gylne og sprø i olivenolje.

Server patatas bravas på en tallerken med litt saus dryppet over. Ha resten av sausen i en skål ved siden av. Sett tannpirkere på bordet, så gjestene kan ta en potetterning på tannpirkeren og dyppe i sausen.

Tips

Her finner du oppskriften på aioli fra brødrene Price:

Kilde: Brødrene Price i TV-serien Munter mat/DR