Slik gjør du
Deig
Ha mel og salt i en stor bolle. Skjær margarin i terninger og ha i melet. Smuldre margarinen i melet. Tilsett 5-6 spiseskjeer iskaldt vann. Få deigen til henge sammen ved å kna den forsiktig. Når deigen henger sammen lar du den hvile i 45-60 minutter.
Indisk fyll
Stek tomat, chili, løk og hvitløk i olje til det begynner å ta farge. Tilsett revet eple, tomatpuré, bønner og garam masala, og stek i 5-6 minutter. Smak til med salt.
Pasties
Kjevle ut deigen, skjær ut kvadrater og legg to spiseskjeer fyll omtrent midt på. Brett deigen over mot andre siden. Bruk en gaffel til å tette skjøten, slik at den blir helt tett. Pasties bakes i ovnen på 180 grader i 15-20 minutter.
Mynte- og currydipp
Bland sennep, soya og salt i en høy og smal beholder. Bruk stavmikser, og tilsett olje i en tynn stråle, litt etter litt, til den tykner. Til slutt rører du inn currypaste og finhakket mynte.
Tips
Det gårgodt an å bruke ferdig butterdeig eller vanlig pizzadeig, som du pensler med vegansk margarin før den stekes. Da går vanskelighetsgraden ned fra middels til enkel.
Kilde: Richard Nystad i radioprogrammet Brønsj, NRK P1