Laster innhold, vennligst vent..
Pasty med indisk fyll

Pasty med tomat, bønner, revet eple og indisk krydder. Den dyppes i vegansk majones med smak av mynte og curry.

Foto: Richard Nystad

Pasty med indisk fyll og mynte- og currydipp

Richard Nystad lager sin veganske variasjon av pasty med en indisk vri. Han fyller deigen med tomater, revet eple, bønner, chili og løk. Dippen er en vegansk majones med curry og mynte.

Slik gjør du

Deig

Ha mel og salt i en stor bolle. Skjær margarin i terninger og ha i melet. Smuldre margarinen i melet. Tilsett 5-6 spiseskjeer iskaldt vann. Få deigen til henge sammen ved å kna den forsiktig. Når deigen henger sammen lar du den hvile i 45-60 minutter.

Indisk fyll

Stek tomat, chili, løk og hvitløk i olje til det begynner å ta farge. Tilsett revet eple, tomatpuré, bønner og garam masala, og stek i 5-6 minutter. Smak til med salt.

Pasties

Kjevle ut deigen, skjær ut kvadrater og legg to spiseskjeer fyll omtrent midt på. Brett deigen over mot andre siden. Bruk en gaffel til å tette skjøten, slik at den blir helt tett. Pasties bakes i ovnen på 180 grader i 15-20 minutter.

Mynte- og currydipp

Bland sennep, soya og salt i en høy og smal beholder. Bruk stavmikser, og tilsett olje i en tynn stråle, litt etter litt, til den tykner. Til slutt rører du inn currypaste og finhakket mynte.

Tips

Det gårgodt an å bruke ferdig butterdeig eller vanlig pizzadeig, som du pensler med vegansk margarin før den stekes. Da går vanskelighetsgraden ned fra middels til enkel.

Kilde: Richard Nystad i radioprogrammet Brønsj, NRK P1