Pasta med rekeminestrone

Det blir en slags grytesuppe med mye god buljong, pasta med reker, tomater, erter, appelsiner og gulrøtter.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Pasta med rekeminestrone

Paul Svenssons store drøm er å delta i Vasaloppet. Problemet er bare at det eneste han klarer å forberede er maten. Her er en rett som er full av gode karbohydrater, vann som kan ta hånd om dem, appelsin for B- og C-vitaminer og pinjekjerner som hjelper på blodsukkernivået. Dessuten er det en fantastisk rett for oss som kanskje aldri kommer til å delta i et så langt renn.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Skrell rekene og ta vare på skallet.

Stek skallet i smør og ha på så mye vann at det dekker. La det småkoke i 15 minutter og så skal det stå og trekke i 15 minutter. Sil vekk rekeskallet.

La løk, gulrøtter og hvitløk surre i stekepannen. Tilsett pasta, laurbærblad og kraften fra rekeskallet. Kok pastaen al dente.

Skrell appelsinene og skjær ut fine fileter. Press ut juicen av resten av appelsinene. Smak til med appelsinjuice, appelsinkjøtt, olivenolje, salt og pepper.

Til slutt blandes reker, tomatkjøtt, strimlet basilikum og erter i gryten.

Tips

Se også: Oppskriftene fra Strömsö

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE