NRK Meny

Pasta med muslinger

Slik gjør du

  1. Pastaen kokes i lettsaltet vann. For at den ikke skal klistre, kan litt olje helles i vannet.
  2. Muslingene renses, de som er åpne kastes.
  3. Pancettaen skjæres på tvers et par steder og stekes gylden og sprø i en stor gryte.
  4. Hvitløken skjæres i tynne skiver og legges i gryten. Når hvitløken er gylden, tilsettes muslingene. Dryss chilien over og tilsett vinen.
  5. Skru ned varmen. Rist muslingene forsiktig over til den ene siden av gryten så det blir plass til pastaen.
  6. Hell litt olivenolje i sjyen.
  7. Pastaen legges i gryten og vendes i sjyen.
  8. Krydre med litt salt og pepper hvis det er nødvendig.
  9. Hakk persillestilkene fint og bladene grovt, og dryss det over retten.
  10. Til slutt vendes det hele forsiktig så muslingene ikke faller ut av skallene.
  11. Legg lokk på, så retten holder seg varm til den skal serveres.