NRK Meny
Pasta med gremolatakylling

Middag i en fart! Niklas strever med å holde tiden. Men smaken og maten er det ikke noe i veien med.

Foto: Fra TV-serien Niklas' mat / SVT

Pasta med gremolatakylling

Gremolata er en blanding av løk, persille og sitronskall. Det får kyllingen til å dufte helt herlig. Niklas serverer den på litt over et kvarter sammen med kokt spagetti.

Slik gjør du

Kok pastaen etter anvisningen på pakken.

Lag gremolata ved å grovhakke løk og hvitløk og steke den i olje i en stekepanne. Skyll sitronene og riv skallet. Tilsett det meste av sitronskallet og grovhakket persille.

Skjær opp kyllingen i biter og stek dem sammen med gremolataen. Ha på salt og pepper. Hell på ertene til slutt.

Legg pastaen på et serveringsfat med kyllinggremolataen oppå. Riv chèvre og strø over ristede pinjekjerner. Strø revet sitronskall over.

Tips

Flere oppskrifter: Niklas' mat

Kilde: Niklas Ekstedt i TV-serien Niklas' mat/SVT