NRK Meny
Pasta med frisk tomatsaus

Pasta med frisk tomatsaus.

Foto: Bengt Wilson/www.frukt.no

Pasta med frisk tomatsaus

Har du sett «Lady og landstrykeren»? Da husker du nok scenen med spagetti og kjøttboller. Her får du en noenlunde lik oppskrift, bare at vi har byttet ut spagetti med penne.

Her trenger du ikke lange forberedelser og et hode fullt av kunnskaper. Og når du i tillegg får en oppskrift så fin som dette, blir det middag på en-to-tre!

Hvis du vil, kan du kjøpe ferdige kjøttboller, men det gjøres på eget ansvar!

Slik gjør du

Bland griljermel og melk til bollene. La det svelle.

Rør kjøttdeigen seig med salt. Bland kjøttdeig, løk og alle krydderne i melkeblandingen.
Form til kjøttboller og stek dem gylne i panne.

Kok pasta som angitt på pakken.

Fres løk og hvitløk til sausen i olje.
Tilsett friske tomater i båter og boksetomatene. La det putre sammen.
Tilsett tomatpuré og krydderet. La det putre sammen 3-5 minutter.
Smakes godt til.

La pastaen renne av i et dørslag.
Ha pastaen i et fat/form med sausen over.
Fordel kjøttbollene på toppen og la herligheten få et godt dryss av karse.

Gjerne grønn salat og grissinis til.

Kilde: www.frukt.no