NRK Meny
Pasta med erter, tomat, egg og bacon

Det er koketiden på pastaen som bestemmer hvor lang tid det tar å lage spagetti med bacon, erter, tomater og egg.

Foto: Lars Erik Vesterdal

Pasta med erter, tomater, egg og bacon

Mens spagettien koker steker du bacon og blander inn frosne erter og tomater. På toppen av hver porsjon legges en eggeplomme. Kanongod og superenkel pasta, ifølge kokk Lars Erik Vesterdal.

Slik gjør du

Kok pastaen slik at den har en «tyggbar» kjerne, al dente, i lett saltet vann. Det er lurt å følge koketiden pakken.

Stek bacon i skiver i en panne eller vid kjele. Når dette er sprøtt tilsettes frosne erter og kuttede tomater. Rør en runde og tilsett pastaen, litt smør og olivenolje. Legg det fint på en tallerken med en eggeplomme i midten. Riv litt parmesan og press noen dråper sitron over. Dryss over salt og nykvernet pepper.

Kilde: Lars Erik Vesterdal i radioprogrammet Brønsj/NRK P1