Spagetti Carbonara

Enkel, klassisk spagetti carbonara uten fløte.

Foto: SVT

Pasta carbonara

En klassisk pasta carbonara skal være smaksrik og enkel. Hemmeligheten er pastavannet.

Slik gjør du

Kok opp rikelig med vann. Tilsett salt. Legg i pastaen når vannet koker og rør om noen ganger før den er ferdig.

Kutt opp flesket i terninger og stek det på middels sterk varme sammen med hvitløken. Når flesket er gyllenbrunt, senk varmen og fjern hvitløken. Den skal ikke brukes mer.

Knekk egget i en skål og bland med pepper og nesten all osten. Spar litt til pynt. Rør sammen til en jevn røre.

Når pastaen er perfekt al dente, løfter du den over i pannen og sparer kokevannet. Slå av varmen og rør inn eggeblandingen til den er fordelt over hele pastaen. Rør inn et par skjeer av kokevannet så sausen blir blank og litt rennende.

Legg opp pastaen på et stort fat og topp med revet ost. Serveres med en gang.

Tips

La pasta non aspetta! Pastaen venter ikke - heter det på italiensk. Server alltid pasta med en gang den er ferdig. Da er den aller best.

Du kan bytte ut sideflesket med pancetta og parmesan med pecorino.

Kilde: Sandra Mastio