Slik gjør du
Hvitløk og krydder knuses i morter og blandes sammen med oljen. Gni inn lammelåret med blandinga.
Stekes i ovn eller på grill.
I ovnen brukes full varme til kjøttet er gyllenbrunt. Sett så ned temperaturen til ca. 90 grader. La låret stå i ovnen i ca. to timer.
Ved grilling brukes også sterk varme til å begynne med, så lavere temperatur i ca. to timer.
Grønnsakspakker
Til påskelammet er det fint å servere grønnsakspakker. Oppskrifta her er til fire pakker/porsjoner.
Potetene skjæres i skiver på ca. 0,5 cm. Grønnsakene strimles som grove fyrstikker. Grønnsakene og potetene skal pakkes inn i aluminiumsfolie. (40 x 40 cm). Bruk dobbelt lag med folie. I pakken legges først smør, så potetskiver og grønnsaker. Krydre med salt, pepper og litt karri.
Legges på grillen i ca. 15 minutter til grønnsakene er "al dente". Det vil si at de er myke nok til å spises, men skal fortsatt ha litt tyggemotstand.