NRK Meny
Påskekylling i egen kraft

Stekte kyllingbryst på toppen av en kyllingsuppe med rotgrønnsaker. Og så strør vi med persille på toppen.

Foto: Bjørn Olav Skjæveland / NRK

Påskekylling i egen kraft

Kokk Stig Juelsen lærer deg å lage god kyllingmiddag på hele kyllinger. Lårene og skroget får koke med gode grønnsaker. Kyllingbrystene stekes til slutt.

Slik gjør du

Bein ut kyllingen og legg brystene til side.

Kok opp lårene og skroget med 1/3 av grønnsakene.
La det trekke i ca 1 time eller til kjøttet løsner fra beinet. Pass på og skum av fett og skum underveis.

Kutt resten av grønnsakene i passe serveringsbiter.

Ta ut kjøttet og plukk det rent for skinn og bein.

Sil kraften over i en annen kjele og kok den opp med grønnsaker og poteter til de er møre.
Tilsett kyllingkjøttet og smak til med salt og pepper.

Stek kyllingbrystene ca 6 min på hver side på middels høy varme med litt olje og smør.

Fordel grønnsaker, kjøtt og poteter i en dyp tallerken og strø hakket persille over.
Legg kyllingbrystet på toppen.

Tips

Se også: Oppskrifter fra Stig Juelsen

Kilde: Stig Juelsen