NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..

Påskekringler

Små kringler av søt gjærdeig med kokos. En smidig deig som lett lar seg forme, - spennende smak med kokos.

Slik gjør du

Smuldre gjæren i bakebollen.
Smelt smøret og hell i melken og la det bli fingervarmt.
Slå litt over gjæren og rør til den er oppløst. Hell i resten av væsken.
Tilsett egg, sukker, kokos og mel til deigen blir passe fast.
Elt til den slipper bollen, dekk til med plast og la den heve på lunt sted i omtrent 30 minutter.

Etter at deigen er hevet has den på bakebordet.
Elt deigen lett og del i 2 emner. Rull hvert emne til fingertykke strimler og del hver i ca. 15 biter.
Rull de enda tynnere og form dem til små kringler.
Legg dem på bakepapir eller smurt plate.
La de heve under plast på lunt sted ca. 30 minutter.

Stek dem midt i ovnen ved 250 °C ca. 5 minutter.

Pensle de varme kringlene med smørblandet vann og avkjøl dem på rist under et håndkle.