Pasjonsfruktparfait med sitrussalat
Foto: Fra TV-serien Tinas julekjøkken / TV4

Pasjonsfruktparfait med sitrussalat

En oppfriskende og syrlig dessert med smak av gløgg og jul. Oppskrift på parfait med pasjonsfrukt og sitrussalat fra Tinas julekjøkken.

Slik gjør du

Parfait
Visp sukker og eggeplommer til eggedosis.

Grav ut innholdet i pasjonsfruktene og bland med eggedosisen sammen med gløgg, sitronsaft og revet sitronskall.

Visp lett krem av fløten. Bland alt sammen og hell massen over i en form. Parfaiten skal fryses i ca. 3 timer eller over natten.

Sitrussalat
Skjær appelsiner og grapefrukt i fileter. Ha dem i en skål.

Rull granateplet så kjernene løsner. Åpne opp og pill kjernene ned i salaten.

Hell over lønnesirup. Settes kaldt til desserten skal serveres.

Kilde: Tina Nordström i TV-serien Tinas julekjøkken/TV4