Laster innhold, vennligst vent..
Kyllingpasta salat

Denne pastasalaten med kyllingkjøttboller er enkel å lage og frakte i plastpose.

Foto: Jan-Kristian Schriwer / NRK

Påsan catering – salat i en plastpose

Når du skal ha med deg salat på festen, er denne løsningen genial. Øyvind Hjelle legger alle ingrediensene til salaten med parmesandressing, kyllingkjøttboller og pasta lag på lag i en brødpose. Når salaten skal serveres, rister han på posen og tømmer alt ut i en salatbolle eller på et fint fat.

Slik gjør du

Alle ingrediensene til denne salaten kan kokes, skrelles, skylles og hakkes to til tre dager før 17. mai.

Kyllingkjøttboller

Kyllingkjøttdeig røres sammen med alle ingrediensene i en bolle til det er en jevn masse. Knip opp deigen med en våt skje i små baller og stek disse i olivenolje, rosmarin og hvitløk i en stekepanne til de er lysebrune, faste og gjennomstekte. Avkjøl til kjøleskapstemperatur.

Parmesandressing

Riv parmesanen og bland alle ingredienser, smak til med salt og syre. En dressing skal være smaksrik.

Påsan catering

Brett ut posen, legg dressing i bunnen, deretter i denne rekkefølgen: kyllingboller, pasta, paprika, tomater, asparges og hjertesalat til slutt. Brett opp posen slik at den blir luftig som en ballong. Knytt igjen eller bruk poseklips. Tre en ekstra pose utenpå, eller legg den i en bærepose, hvis du skal langt.

Når salaten skal serveres, rister du posen godt, klipper av toppen og heller hele stasen på et fat eller tallerken. Eller i en panne for den saks skyld. Bruk fantasien.

Tips

Påsan

Slik fyller du en vanlig plastpose med salat. Dressing nederst, så bygger du det opp, lag for lag.

Foto: Jan-Kristian Schriwer

Kilde: Øyvind Hjelle