Laster innhold, vennligst vent..
Parmigiana di melanzane

Gino D'Acampo lager en ovnsrett med caciocavallo-ost. Hvis du ikke får tak i den, bruker du godt avrent mozzarella.

Foto: Fra TV-serien Ginos italienske fristelser / ITV

Parmigiana di melanzane

Aubergine med parmesan er oversettelsen av det italienske navnet på denne vegetarretten. Den minner om lasagne, på den måten at det er lag på lag med aubergine, god tomatsaus og revet parmesan.

Slik gjør du

Skjær auberginene i skiver, rett under 1 centimeter tykkelse. Prøv å få 32 tykke skiver. Legg dem ut på et fat eller brett og dryss over litt salt. La dem stå i to timer. Pass på at de ikke overlapper for mye.

Varm opp 4 spiseskjeer olje i en gryte. Ha i tomatene, omtrent 20 basilikumblader og godt med salt og pepper. La sausen småkoke i 15 minutter. Skru av varmen og la sausen få stå.

Etter to timer fjerner du dråpene som har utviklet seg på auberginene med kjøkkenpapir eller et rent kjøkkenhåndkle.

Pisk sammen eggene. Ha olivenolje og solsikkeolje (50/50) i stekepannen.

Det neste må du gjøre i flere omganger. Ta 3-4 aubergineskiver (avhengig av størrelsen på stekepannen), dypp dem i mel, rist av overflødig mel og dypp skivene i egg. Legg skivene i den varme oljen. Fyll ett lag i pannen. Stek auberginene i omtrent 2 minutter på hver side, da skal de ha fått en fin brunfarge og blitt gjennomstekte. Legg de stekte skivene på rent kjøkkenpapir for å renne av. Gjenta til alle aubergineskivene er stekt og du har en haug med 32 skiver.

Sett stekeovnen på 170 grader.

Legg 8 skiver aubergine i bunnen av en ildfast form (30x18 centimeter). Legg dem tett i tett, uten å overlappe. Fyll på med 1/4 av tomatsausen, legg på 1/4 av caciocavallo-osten. Riv av noen basilikumblader og legg på før du river over et godt lag pecorino. Gjenta tre ganger til og avslutt med et lag tomatsaus og ost.

Stek i ovnen i 20 minutter til den er lett brun på toppen og begynner å boble på kantene. Serveres med brød og en grønn salat.

Kilde: Gino D'Acampo i TV-serien Ginos italienske fristelser/ITV