Parmesangratinert fiskegryte med oliven

Bacalaoen får et dryss av italiensk parmesan på toppen.

Foto: Stig Juelsen / NRK

Parmesangratinert fiskegryte med oliven

Kokken Stig Juelsen har oppskriften på en variant av bacalao. Klippfisk og friske tomater er hovedingrediensene.

Slik gjør du

Fisken må vannes ut i minst to døgn. Skift vann flere ganger slik at du slipper en ramsalt opplevelse.

Del fisken i passe stykker.

Kutt potetene, plommetomatene og løken i skiver. Finhakk hvitløk, chili og estragon.
Slå litt olje i bunnen av en ildfast form. Legg i et lag med fisk, deretter tomatskiver, poteter og løk. Dryss over oliven, chili, hvitløk og estragon og ta et par drag med pepperkvernen. Fortsett med dette til alle ingrediensene er fordelt. Hell til slutt over resten av oljen og de hakkede tomatene. Topp med et lag med skivede tomater. Sett formen med lokk i ovnen på 160 ºC å la det trekke i to timer.

Sjekk formen en gang iblant så den ikke brenner seg. Smak på den for å sjekke at den er ferdig. Dryss over med parmesan og la den smelte i stekeovnen ved 200 ºC.
Server.

Kilde: Stig Juelsen