Laster innhold, vennligst vent..

Parfait

Hvis du ikke har ismaskin er det enkleste definitivt parfait. Her får du en oppskrift som ikke er med i TV-programmet, men som leveres som ekstramateriale.

Slik gjør du

Grunnoppskrift
Eggeplommer, melis og vann piskes sammen over varmen (i åttetall) til massen er deilig luftig og kremet. Tas av varmen og piskes (kanskje i kaldt vannbad) til den har romtemperatur.

Blandingen blandes eller vendes forsiktig inn (pass på å ikke piske luften ut) i kremen.

OBS: Dette er en grunnoppskrift. Det må ha noe som gir smak.

Vanilje
Skrap ut frøene fra en vaniljestang og bland med eggedosisen.

Alkohol
F.eks. Poire Willam Eau-de-Vie, hell en god skvett Poire Willam i eggeblandingen. Smak den til - noen foretrekker den kraftigere enn andre.

Nå er massen er klar til å helles i former og settes i fryseren. Det bør stå i fryseren minst 4 timer. Ta parfaiten ut 20-30 minutter før servering.

Tips

En parfait kan naturligvis smaksettes med alt mulig, se noen forslag i videoen «Is uden ismaskine» og få noen ideer.

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR