Laster innhold, vennligst vent..
Pappardelle cinghiale
Foto: Fra tv-serien Munter mat - på tur / DR

Pappardelle cinghiale

Pappardelle cinghiale, pasta med villsvin, er en italiensk klassiker. Villsvinkjøtt i terninger har hovedrollen i sausen.

Slik gjør du

Løk, hvitløk, gulrot og stangselleri hakkes fint. I en gryte sauteres løk og hvitløk i olivenolje. Når de begynner å bli ferdige tilsettes gulrot og selleri, som får lov å sauteres til de blir møre.

Samtidig brunes kjøttet i en panne i olivenolje. Det er viktig at det får en fin, brun stekeflate. Det påvirker smaken i positiv retning. Ha det brunede kjøttet over til grønnsakene i gryten. Kok av pannen med rødvin og ha det over i gryten.

Tilsett flådde, hakkede tomater, tomatpuré og oksebuljong så det dekker kjøttet. Ha i krydderbuketten og chili. Legg på lokket og la det stå og småkoke i ca. 1 1/2 - 2 timer.

Ha melken i gryten og la den småkoke uten lokk mens det røres jevnlig til passende konsistens. Det må ikke være for mye væske. Smak til med salt, pepper, muskat og et bitte lite dryss malt nellik. La den koke opp en gang til og smak om det er noe som mangler. Kanskje et lite dryss sukker, mere salt eller pepper.

Serveres med brede pastabånd og nyrevet parmesan.