Pappa al pomodoro - italiensk tomatsuppe

Topp den tykke tomatsuppen med litt frisk basilikum.

Foto: Kristin Eriksen / NRK

Pappa al pomodoro

Finn de beste tomatene du kan få tak i og lag en toskansk tomat- og brødsuppe. Brødrene Price lager en veldig enkel rett som har røtter langt tilbake i tid.

Slik gjør du

I en gryte eller stor sauterpanne stekes peperoncino og hvitløkfeddene i rikelig med olivenolje til hvitløken så vidt begynner å ta litt farge.

Grovhakk tomatene og ha dem i gryten sammen med de flådde tomatene og hvitvin. La det småkoke under lokk i ca. 20 minutter. Kjør med en stavmikser til konsistensen er helt fin. Smak til med salt, pepper og sukker og la suppen bli godt kokt.

Skjær basilikum i strimler og ha den i suppen. Brødet skjæres i terninger og røres inn i suppen til konsistensen minner om risotto. Hvis den blir for tykk, kan den tynnes ut med litt grønnsakbuljong.

Server rykende varm med revet parmesan, ekstra basilikum og en skvett olivenolje.

Kilde: Brødrene Price i tv-serien Munter mat - på tur/DR