Laster innhold, vennligst vent..
Pappa al pomodoro

Frisk olivenolje, revet parmesan og frisk basilikum topper den tykke tomatsuppen.

Foto: Fra TV-serien Munter mat - på tur / DR

Pappa al pomodoro

En tomat- og brødsuppe med de beste tomatene du kan få tak i. Brødrene Price lager en veldig enkel rett som har røtter langt tilbake i tid.

Slik gjør du

I en gryte eller stor sauterpanne stekes peperoncino og hvitløkfeddene i rikelig med olivenolje til hvitløkene så vidt begynner å ta litt farge.

Grovhakk tomatene og ha dem i gryten sammen med de flådde tomatene og hvitvin. La det småkoke under lokk i ca. 20 minutter. Kjør med en stavmikser til konsistensen er helt fin. Smak til med salt, pepper og sukker og la sausen bli godt kokt.

Skjær basilikum i strimler og ha dem i sausen. Brødet skjæres i terninger og has i sausen. Rør brødet inn i sausen til konsistensen minner om risotto. Hvis den blir for tykk, kan den tynnes ut med litt grønnsakbuljong.

Serveres rykende varm med revet parmesan, ekstra basilikum og en skvett olivenolje.

Tips

Pappa al pomodoro

Pappa al pomodoro
Foto: Fra tv-serien Munter mat - på tur / DR

Kilde: Brødrene Price i tv-serien Munter mat - på tur/DR