Papegøyefisk


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Skrell gulrøttene og skjær dem i staver, snacksgulrøtter kan være hele. Ha gulrøtter, appelsinjus og ingefær i en kasserolle. Kok opp og la det småkoke til gulrøttene er møre.

Legg gulrøttene over på en tallerken mens du koker inn appelsinjusen til ca. 2 dl. Rør inn smøret og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Legg gulrøttene tilbake i sausen.

Del fisken i 4 jevne stykker og krydre med salt og pepper. Stek fiskestykkene i en varm stekepanne med litt smør og olje. Press gjerne resten av sitronsaft over fisken i pannen.

Anrett den stekte papegøyefisken på en bunke appelsin-og ingefærkokte gulrøtter. Legg litt ekstra saus rundt.

Tips

Server med f.eks lynstekte sukkererter eller vårløk og nudler smakt til med litt sesamolje og soyasaus.