NRK Meny
Tobias Hamann-Pedersen

Tobias har bakt pão de ló som han serverer som dessert.

Foto: Fra TV-serien Tobias på kakeeventyr / DR

Pão de ló fra Portugal

24 eggeplommer er hovedingrediensen i pão de ló etter Tobias Hamann-Pedersens oppskrift. Det vitner om en kake uten de store smaksnyansene. Pão de ló er en kake som spises som et slags brød sammen med syltetøy og en god vinho verde.

Slik gjør du

Pisk eggeplommer og sukker til en luftig masse.
Pisk eggehvitene stive og vend dem forsiktig inn i sukker og eggeplommer.

Pisk alt i 30 minutter uten pause. Fortsett piskingen etter de 30 minuttene, men nå tilsettes melet gjennom en sikt. Pisk 15 minutter til uten pause.

Hell deigen i en pão de ló-form (pipeform) med bakepapir.
Stek kaken i ovnen i en time ved 200 grader.

Kilde: Tobias Hamann-Pedersen i TV-serien Tobias på kakeeventyr/SVT