Pannestekt torskebiff med tilbehør som surfer på ribbemiddagen

Lekker å se på og saftig i smaken. Torsk hører jula til.

Foto: Mads Tørklep / NRK

Pannestekt torsk med tilbehør som surfer på ribbemiddagen

Torsk er tradisjon for mange i jula. Her får du lekker oppskrift til julemiddagen med tilbehør som rosenkål og rosettkål.

Slik gjør du

Del fileten i to fine biffer. Dryss salt på fisken og la den stå kaldt i ca. 30 minutter. Dryss på litt maisenna rett før pannesteking.

Varm en panne med klaret smør og legg i fisken, hvitløken og rosmarinkvasten. La fisken steke ca. 2 minutter (på relativt høy varme), eller til den har fått en flott stekeskorpe før du snur fisken. Skru ned varmen og la den trekke ferdig i pannen med varme under.

Legg en skje løyrom på fisken og dryss på gressløk eller en dillkvast. Legg fisken på toppen av kålsauteen.

Sauté med rosenkål og rosettkål

Bruk en kjele med litt bred bunn eller en liten stekepanne.

Hell i surkålkraften, fløten, rosenkålen som er delt i to og rosettkålen i pannen. Kok dette på høy varme i 2 minutter, til fløten begynner å tykne. (Væsken fordamper.)

Tilsett smør, salt og sitronsaft. Rør rundt til smøret er smeltet, så har du i gressløk.

Fordel dette på i midten av begge tallerkenene og legg fisken oppå. Mandelpoteter serveres ved siden av.

Kilde: Øyvind Hjelle i Kvelden før kvelden 2017