Pannestekt ørret

Pannestekt ørret med soyasmør og marinerte tomater.

Foto: Vegard Stana / NRK

Pannestekt ørret med soyasmør

Pannestekt ørret serveres med potet- og hvitløkspuré i Sommeråpent. Her er oppskriften fra Sverre Sætre.

Slik gjør du

Pannestekt ørret
Del opp ørreten i fire passe store serveringsstykker. Legg dem i en form, og strø på salt og sukker. La stå i en og en halv time.

Skyll ørreten i kaldt vann, og tørk den godt på papir. Legg et loffstykke på hvert fiskestykke, og trykk det godt ned på fisken.
Pepre og stek fisken i olje på middels varme med loffskiven ned. Hvis loffen suger til seg all oljen, må du ha på litt mer.
Når loffen er gyllen og fisken er stekt halvveis igjennom, er den ferdig. Er det tykke fiskestykker, kan de stekes litt på den andre siden også. De skal være rå i midten.
Ta fisken ut, og legg den med brødet opp.

Soyasmør
Brun smør i en kjele.
Tilsett honning og soyasaus, og smak til med pepper.
Rør inn lakserogn.

Marinerte tomater
Ha alt i en kjele med lokk.
Kok opp, og ta kjelen av platen.
La den stå til den er lunken.

Tips

Oppskrift:

Se også: Sommermat fra Sommeråpent

Kilde: Sverre Sætre i Sommeråpent 2009