NRK Meny
Pannekaker

Claus Meyer bruker pannekakene til den deilig dessert med jordbær og is.

Foto: Tellus Works Television AS

Pannekaker med vaniljeparfait

Claus Meyer lager sprø pannekaker med is til.

Slik gjør du

Egg, mel, rapsolje, vaniljekorn, øl og sukker piskes sammen til en glatt røre. Melken røres i litt om gangen. La røren trekke i 30 minutter i kjøleskapet.

Stek pannekakene på en varm panne. Tilsett eventuelt litt fett.

Vaniljeparfait

Alle ingrediensene skal være kalde, også skålen.

Pisk ingrediensene sammen til en ikke for fast pisket kremkonsistens med en hurtigmikser eller visp. Ha massen i sandkakeformer eller noen andre små former og sett formene i fryseren. Husk å ta formene ut ca. 1/2 time før servering.

Parfaiten kan tilsettes forskjellige smaker som for eksempel sprit. Det gjøres i starten, da sukkeret kan binde ca 1/2 dl væske. Bær, puré og sjokolade vendes i til slutt.

Du skal ha salt i isen ellers vil den ikke fylle i munnen. Uten salt vil det søte virke veldig søtt og overdøve smaken av fløte, egg og vanilje.

Tips

Og pannekakene med is blir enda bedre med jordbær i jordbærvin

Kilde: Smaken av Danmark med Claus Meyer