Slik gjør du
Egg, mel, rapsolje, vaniljekorn, øl og sukker piskes sammen til en glatt røre. Melken røres i litt om gangen. La røren trekke i 30 minutter i kjøleskapet.
Stek pannekakene på en varm panne. Tilsett eventuelt litt fett.
Vaniljeparfait
Alle ingrediensene skal være kalde, også skålen.
Pisk ingrediensene sammen til en ikke for fast pisket kremkonsistens med en hurtigmikser eller visp. Ha massen i sandkakeformer eller noen andre små former og sett formene i fryseren. Husk å ta formene ut ca. 1/2 time før servering.
Parfaiten kan tilsettes forskjellige smaker som for eksempel sprit. Det gjøres i starten, da sukkeret kan binde ca 1/2 dl væske. Bær, puré og sjokolade vendes i til slutt.
Du skal ha salt i isen ellers vil den ikke fylle i munnen. Uten salt vil det søte virke veldig søtt og overdøve smaken av fløte, egg og vanilje.
Tips
Og pannekakene med is blir enda bedre med jordbær i jordbærvin