Laster innhold, vennligst vent..
Pannekaker med vaniljekrem, makroner og aprikosmarmelade

Pannekaker utenom det vanlige: Inni er det vaniljekrem, piska krem og likør, og på toppen har Mette Blomsterberg aprikosmarmelade og rista mandelflak.

Foto: Fra TV-serien Det søte liv / DR

Pannekaker med vaniljekrem, makroner og aprikosmarmelade

Fylte pannekaker som nok blir for heftige til frokost, men passer ypperlig som dessert.

Slik gjør du

Lag pannekakerøre etter denne oppskriften fra Mette Blomsterberg (men uten revet ingefær). Oppskriften holder til 10–12 pannekaker.

Vaniljekrem

Del vaniljestanga i to på langs, og skrap ut frøa med en liten kniv. Gni frø sammen med litt sukker. Pisk vaniljesukker, sukker og maisstivelse sammen med én desiliter kald melk. Pisk så inn eggeplommene.

Varm opp resten av melka i en kjele. Når den når kokepunktet, har du i vanilje-/sukker-/melkeblandinga, og pisker til det tykner. Ta kjelen av plata, og hell kremen over i en bolle. Dekk bollen med plastfolie (la den klistre seg til kremens overflate), og sett bollen i kjøleskapet.

Makroner

Kjør hasselnøtter og sukker i en blender eller foodprocessor. Det skal bli så fint som mulig. Ha i eggehvitene, og kjør videre til makronmassen blir litt lun.

Ha massen i en sprøytepose, og sprøyt makronene ut på ei bakepapirkledd steikebrett. Det skal bli små, runde kaker på cirka fem centimeter i diameter. Lag litt avstand på steikebrettet – makronene flyter litt utover når de steikes.

Steik makronene på 160 grader i omtrent ti minutter.

Aprikosmarmelade

Finhakk aprikosene. Ha aprikos, sukker og vann i en kjele. kok opp, og la det koke i et kvarter. Ta kjelen av plata, og avkjøl.

Kjør marmeladen i en blender eller foodprocessor, og la den stå i kjøleskapet fram til pannekakene skal serveres.

Pynt og servering

Pisk kremfløten og ha den i en sprøytepose.

Rist mandelflakene forsiktig i en tørr, varm panne. Avkjøl. Ta ut vaniljekremen, pisk den luftig og ha den i en sprøytepose.

Legg pannekakene utover et reint kjøkkenbord eller på benken, og sprøyt en «pølse» med krem på hver pannekake. Ha to centimeters avstand til kantene. Kus makronene i mindre biter, og strø dem over vaniljekremen. Drypp over noen dråper likør.

Sprøyt så over ei stripe med krem (litt lenger ut enn vaniljekremen), og brett inn den ene sida av pannekakene. Rull dem så forsiktig sammen, og legg alle på et par med bretten ned. Smør på et tynt lag aprikosmarmelade, og strø over rista mandelflak til slutt.

Kilde: Mette Blomsterberg i TV-serien Det søte liv/DR