NRK Meny

Pannekaker med sjokolade, jordbær og banan

Mona Sletengen Halvorsen pakker pannekaker inn i folie og varmer dem med alt det gode inni. Her får du oppskriften på en herlig dessert på tur.

Slik gjør du

Hvis du skal lage røre selv så gjør jeg ofte sånn:

3 egg kakkes i en bolle. Tilsett 4 ss sukker og 1 ts salt (dette med sukkeret er litt avhengig av hva du liker selv). Rør!

Tilsett litt mel og rør. Tilsett deretter litt melk og rør.
Litt mel og rør og litt melk og rør til du har nok røre, ca. 1 liten øse pr. pannekake.
Røra skal være godt flytende, men ikke for tynn heller. Prøvestek gjerne for å se om det funker.

Pannekaker med sjokolade, jordbær og banan

Stek pannekaker og legg dem i en haug flatt på en tallerken.

Ta frem et rivjern. Hvis du ikke har rivjern så kutt deler av sjokoladen opp i småbiter, veldig små.

Del jordbærene i 4 og legg dem i en bolle.
Kutt bananene i skiver, begynn med en banan og kutt eventuelt en til etterpå.

Riv av et ganske stort ark med al-folie. Legg pannekaken oppå. Strø med litt sukker. Riv deretter et tynt lag med sjokolade med rivjernet. Legg jordbær og banan på halve pannekaka og brett den sammen. Pakk den deretter inn i folie. Lag folien tredobbel for varming på bål og grill.

Tips

Se også: Flere oppskrifter fra Mona Halvorsen

Kilde: Monas kokebok, Godsaker med guts av Mona Halvorsen (Aschehoug)