Laster innhold, vennligst vent..

Pannekake med fyll

Slik gjør du

Visp sammen hvetemel, melk og vann. Visp i eggene og la blandingen svelle i minst en time.

Rør inn smeltet smør og stek tynne pannekaker, som bør være ca. 22 cm i diameter slik at de passer inn i kakeformen.
Legg smørpapir mellom hver pannekake slik at de ikke klistrer seg sammen.

Ostesaus
Smelt smøret og rør i mel.
Kok sausen i ca. fem minutter og ha i det øvrige.

Spinatfyll
Fres løken i smør og damp frisk spinat som er renset for grove stilker.
Hell av evnt. væske og finhakk spinaten. Frossen spinat skal bare tine, sil fra væsken og la det dampe i smøret.
Bland løk, spinat og ca. halvparten av den hvite sausen.

Soppfyll
Fres sjalottløk og sopp i smør, rør i ost og egg, salt og pepper.

Pannekaker med fyll i ovnen
Legg en pannekake i en rund kakeform, ca 22 cm i diameter. Ha på litt spinatfyll, legg en ny pannekake oppå og ha på litt soppfyll. Fyll på vekselsvis til alt er oppbrukt.
Legg en pannekake på toppen til slutt og hell over resten av den hvite sausen.
Sett formen i varm stekeovn. Stekes ved 200 ºC, ca. 35 minutter.
La retten stivne litt før vi fjerner ringer fra kakeformen.

Serveres med en frisk salat ved siden av.