NRK Meny
Pannacotta med sjokolade og karamelliserte bananer

Sett glassene du skal bruke litt på skrå i en tom eggekartong før du fyller dem. Da får du en morsom effekt når pannacottaen har stivnet og du setter glassene vanlig.

Foto: Lise Finckenhagen

Pannacotta med hvit sjokolade og karamelliserte bananer

Lise Finckenhagens dessert til nyttårsfesten, pannacotta med sjokoladesaus og banan. Pannacottaen bør du lage dagen før den skal serveres.

Slik gjør du

Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha vaniljestangen, vaniljefrø, melk og 1 dl fløte i en kasserolle. Kok opp og la fløtemelken trekke smak mens gelatinplatene bløtlegges i kaldt vann.

Finhakk sjokoladen og ha den over i en bolle. Varm opp fløtemelken på nytt og løs opp gelatinplatene i den varme væsken. Sil blandingen over sjokoladen. Rør til sjokoladen er oppløst, bruk gjerne en stavmikser (pass på så du ikke visper inn mye luft). Rør til slutt inn resten av fløten.

Fordel blandingen i fire glass og sett pannacottaen kaldt til den stivner, gjerne natten over.

Sjokoladesaus
Finhakk sjokoladen til sausen. Kok opp fløten, trekk kasserollen til side og rør inn sjokoladen.

Karamelliserte bananer
Skrell og skjær bananene i tykke skiver. Smelt sukkeret til lys karamell i en stor stekepanne. Tilsett smør og bananskiver. Stek skivene gylne på begge sider. Ha til slutt over limesaft og revet skall.

Fordel sjokoladesausen over pannacottaen og legg til slutt på varme bananer.

Tips

Nyttårsmeny
Pannacottaen er desserten i Lise Finckenhagens nyttårsmeny. Her får du oppskriftene på forrett og hovedrett.

Oppskrift:

Oppskrift:

Se også: Flere oppskrifter fra Nitimen

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen