NRK Meny

Panna cotta med to slags topping

Panna cotta med spennende tilbehør. Du kan velge mellom ananas og peanøtter. Oppskrift fra TV-serien Niklas' mat.

Slik gjør du

Panna cotta

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i ti minutter.

Varm fløten med sukker, safran og vaniljesukker. Klem vannet av gelatinen, bland den ned i fløten med en slikkepott og hell den ferdige røren i serveringsglass og la den stivne i kjøleskap i ca. 2 timer. Server.

Karamelliserte peanøtter

Rist peanøttene (skyll dem først, hvis de er salte). Hell på sukker og sitronsaft. Ristes i pannen under omrøring til peanøttene får en gyllenbrun farge. Legg peanøttene på bakepapir og avkjøl.

Kokt ananas med vanilje og kardemomme

Skrell ananasen og del den i terninger. Varm sukker og kardemomme i en stekepanne. Ha i ananas, nykvernet pepper, frøene fra vaniljestangen og la det trekke i 10 minutter. Serveres lunken til panna cotta.

Kilde: Niklas Ekstedt i TV-serien Niklas' mat