Panna cotta med pæresuppe og bringebærsaus

Er du lei av karamellpudding men ikke av karamell, så er dessertoppskriften på fløtepudding med karamellsmak sikkert noe for deg. Det er kokken Rune Trondsen ved Restaurant Arakataka i Oslo som her lærer fra seg.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Fløtepuddingen
Brun sukkeret i en kjele, hell så over fløten, helmelken og vaniljestenger (del dem på langs og skrap ut frøene, men ha alt oppi).
Gi blandingen et oppkok, og avkjøl så ned til ca 60 ºC (ca 5 minutter), og ta ut vaniljestengene. Ha så i fire plater gelatin, som er utvannet i kaldt vann.

Rør om og hell blandingen over i for eksempel et litermål, og så over i sjampanjeglass.
Sett glassene kjølig i et par timer.

Pæresuppe
Kutt litt pærer i biter og hell sjampanje eller musserende vin over, og putt noen mynteblader i.

Bringebærsaus
Legg bringebær i sukkerlake (se nedenfor) og la det stå i et par timer.
Kjør så stavmikser til det er blitt en glatt masse.
Sil sausen, og den er ferdig.

Sukkerlake
Kok 1 kg sukker og 1 liter vann.

Tips

Dander med eksotiske frukter og litt sjokoladepynt.

Sjokoladepynt lager du for eksempel med bobleplast. Smelt sjokolade, smør på plasten. La sjokoladen stivne, så kan du brekke av sjokoladestrimler, som er fine å pynte med.

Det smaker utmerket med rød italiensk dessertvin til!

Kilde: Rune Trondsen