Slik gjør du
Bland sukkeret med litt vann og kok til karamell. Få ned varmen med litt av fløten og smelt i bløtlagt gelatin. Gelatinmengden avgjør hvor luftig eller kremet konsistens panna cottaen får. Tilsett resten av fløten og melken. Hell blandingen på en kremsprøyte.Sett gasspatronen i kremsprøyten og sett den i kjøleskapet.
Skrell pærene og skjær dem i grove biter. Kok dem myke i vann, sukker, sitronsaft, sitronskall, ingefær og vanilje. Sett til avkjøling.
Skjær brødet i tynne strimler. Tørk strimlene i ovnen i ca. ni minutter. Dryss over kanel, melis og ingefær.
Sil laken fra pærene. Server pærene i høye glass sammen med litt av laken. Toppes med panna cotta fra kremsprøyten. Pynt med sitronmelisse og brødchips.
Tips
Det går fint å bruke oppskriften uten kremsprøyte eller spumaflaske. Hell panna cottaen i former og la den stivne.
Paul Svensson har også laget hermetiske pærer med krem på en litt uvanlig måte.