Panna cotta med karamell, pærer og ingefær

Pærer og karamell er en super kombinasjon, enten du lager desserten med spumaflaske eller ikke.

Foto: YLE

Panna cotta med karamell, pærer og ingefær

Panna cotta laget med kremsprøyte for å få den så luftig som det går an. Vanligvis serveres desserten med frukt eller bær på toppen, men denne gangen blir det opp ned. Pærene i bunnen, og så den luftige panna cottaen over.

Slik gjør du

Bland sukkeret med litt vann og kok til karamell. Få ned varmen med litt av fløten og smelt i bløtlagt gelatin. Gelatinmengden avgjør hvor luftig eller kremet konsistens panna cottaen får. Tilsett resten av fløten og melken. Hell blandingen på en kremsprøyte.Sett gasspatronen i kremsprøyten og sett den i kjøleskapet.

Skrell pærene og skjær dem i grove biter. Kok dem myke i vann, sukker, sitronsaft, sitronskall, ingefær og vanilje. Sett til avkjøling.

Skjær brødet i tynne strimler. Tørk strimlene i ovnen i ca. ni minutter. Dryss over kanel, melis og ingefær.

Sil laken fra pærene. Server pærene i høye glass sammen med litt av laken. Toppes med panna cotta fra kremsprøyten. Pynt med sitronmelisse og brødchips.

Tips

Det går fint å bruke oppskriften uten kremsprøyte eller spumaflaske. Hell panna cottaen i former og la den stivne.

Paul Svensson har også laget hermetiske pærer med krem på en litt uvanlig måte.

Kilde: Paul Svensson i tv-serien Hygge i Strömsö/YLE