Laster innhold, vennligst vent..
Panna cotta med anis

Panna cotta med smak av anis servert med sprø kjeks og friske bringebær.

Foto: Fra TV-serien Det søte liv / DR

Panna cotta med anis

Panna cotta er en klassisk italiensk dessert. Konditor Mette Blomsterberg lager den med smak av stjerneanis. I TV-serien Det søte liv serverer hun panna cotta med sprø lakriskjeks.

Slik gjør du

Panna cotta med anis

Legg gelatinen i bløt i en halv liter kaldt vann i en halv time. Ha fløte, stjerneanis og sukker i en liten gryte og varm opp til 85 grader. Rør en gang i mellom. Ta gryten av platen og la det stå og trekke i 10-12 minutter.

Vri gelatinen og ha den i den varme fløten. Rør til gelatinen har smeltet helt. Hell massen gjennom en sil og over i en mugge. Hell massen i glassene, og sett dem i kjøleskapet i minimum tre timer eller til neste dag.

Sprø lakriskjeks - lakris touilles

Smelt smør, sukker og melk i en gryte. Tilsett maisstivelsen og rør godt ut. La massen avkjøles i ti minutter. Gjør klar en bakeplate med bakepapir eller silikonmatte. Sett fire til seks små klatter av røren på bakepapiret. Det svarer seg å lage et par ekstra. Smør dem ut til lange «dråper» og dryss over litt lakrispulver.

Stekes i ovnen på 180 grader til de er lett gylne, cirka fem minutter, avhengig av ovnen. Avkjøles helt.

Panna cotta med lakriskjeks

Stikk avkjølte lakriskjeks ned midt i den stivnede aniskremen. Plasser seks friske bringebær på hver dessert. Dryss over litt melis til slutt. Serveres straks.

Kilde: Mette Blomsterberg i TV-serien Det søte liv/DR