NRK Meny

Panna cotta

Her får du oppskriften på en deilig dessert med marokkansk vri fra brødrene Price.

Slik gjør du

Denne blandingen kan smakssettes med uendelig mange smaker. Den mest klassiske er vanilje.

Skrap frøene ut av vaniljestangen og ha dem i fløten sammen med splittet vaniljestang og litt sitronskall. Ha i sukker og kok det rolig opp i 5-10 minutter. Ta kasserollen av varmen. Ta ut vaniljestangen.

Bløt opp gelatinen i kaldt vann og pisk det i den varme fløten. Sil fløten i 4 porsjonsskåler sett dem i kjøleskapet. De må stå et par timer eller tre til fløten er stivnet til en engleaktig myk pudding som kan vendes ut på tallerkenen, hvis du varmer skålen i litt varmt vann.

Vaniljekornene synker til bunns, og dermed dannes en "peprete" overflate på panna cotta'ene når du snur dem.

Marokkansk inspirert panna cotta
Her smaker man til med en skvett appelsinblomstvann eller rosenvann, avhengig av hva du liker best. Smak blandingen til den styrken du liker. Start med en teskje og smak på blandingen.

Er det for mye med appelsinblomst- eller rosenvann, prøve å bruke skall fra (økologisk) sitron, lime, appelsiner eller mandariner. Kardemomme og stjerneanis er enda et par gode smaker til panna cotta.

Det er bare å koke opp med fløte og la det stå en stund så smaken setter seg. Prøv deg fram.

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR