Pankostekte skreitunger

Skreitunger med ingefærsaus og løksalat.

Foto: Stig Juelsen

Pankostekte skreitunger

Panko er japansk brødmel som er spesiallaget for panering. Stig Juelsen bruker det for å få en ekstra sprø skorpe på skreitungene når han frityrsteker dem.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Saus
Kutt opp ingefæren og hvitløken i små biter og bland det med soyasausen og sambal oelek. La det stå en time i romtempratur.

Salat
Kutt sukkerertene og løken i tynne strimler og legg dem i kaldt vann i 1 time.
Ta dem opp og rist av vannet. Bland dem med litt limesaft, sesamolje og sesamfrø. Salt og pepper.

Skreitunger
Renskjær tungene stikk inn en tannpirker som håndtak.

Bland egget med litt vann. Dypp tungene i eggesmeten. Paner dem så i pankomelet. Stekes i frityr. Legg dem opp på papir så de kan renne av seg.

Anrett som på bildet.

Tips

Se også: Oppskrifter fra Stig Juelsen

Kilde: Stig Juelsen