Salat med pære, aubergine, artisjokk

En mettende salat med både pærer, aubergine og artisjokkhjerter. Fra Dag Tjersland i «Hagen min».

Foto: Camilla Næss / NRK

Pæresalat som metter

I denne innholdsrike salaten spiller søte pærer hovedrollen sammen med god ost, aubergine og artisjokk.

Slik gjør du

Del en aubergine i to, ha over litt salt og la det trekke inn. Pakk auberginen inn i folie, og bak den i ovn på 250 grader i ca 30 minutter.

Auberginen kan også deles i skiver, saltes og stekes i olje.

Kok hele artisjokker i sitronvann og skjær ut hjertene når de er møre. Eller kjøp artisjokkhjerter i butikken.

Skjær tynne skiver av pærene, og legg dem pent på en tallerken.

Skrap ut kjøttet fra auberginen og ha over salaten.

Ha over ruccola, artisjokkhjertene, valnøtter og saltede kapers.

Ringle over balsamico og en god olivenolje.

Tips

  • Passer godt til spekemat.
  • Pæresalat er også god i en søtere variant. Dropp da artisjokker og aubergine, og ha blåmuggost og honningglaserte valnøtter eller pecanøtter til.

Kilde: Dag Tjersland. Kokk i programmet Hagen min.