Foto: Tine
Dette trenger du:
(4 porsjoner)
Dessertpærer:
4 pærer
1 l vann
630 gram sukker
1 vaniljestang
2 stjerneanis
1/2 sitron saft av
Ost og praline is:
5 dl melk
1 dl kremfløte
6 eggeplommer
25 gram sukker
50 gram kokesjokolade, gjerne mørk type
175 gram Gudbrandsdalsost
100 gram hasselnøttkjerner, finmalte, eller pralinepasta
Snøfrisk-pudding:
2 1/2 dl kremfløte
1 1/2 dl créme fraîche
1 beger Snøfrisk
60 gram sukker
1/2 vaniljestang
4 eggeplommer
1 egg
Tilbehør:
2 dl karamellsaus
4 kjeks, f eks sprø mandelflarn
Slik gjør du:
Dessertpærer:
Kok lake av vann, sukker og krydder. Skrell pærene og legg de i sitronvann så de ikke blir brune. Trekk pærene i laken og la de ligge og trekke til de er møre.
Ostepraline-is:
Varm opp melk og sukker til omtrent 50 grader. Bland melken med smeltet sjokolade, nøtter ( praline pasta) og revet brunost. Varm dette opp til cirka 86 grader.
Bruk en stavmikser, til du har en jevn blanding, Sil den, og avkjøl den raskt. La blandingen hvile minumum 4 timer før du kjører den i ismaskinen.
Snøfrisk-pudding:
Kok opp fløte, sukker, creme fraiche og vanilje ( splittet på langs). La den stå og trekke i cirka 10 minutter. Ta ut vaniljestangen. Rør inn eggeplommene, det hele egget og smak til med Snøfrisk.
Fyll blandingen i former og la stivne i vannbad ved 150°C, ca 30 minutter. Avkjøles.
Ved servering hules pærene litt ut og fylles med isen. Legg puddingen på toppen med kjeksen mellom. Dryss over karamellisert brunt sukker, hell over litt karamellsaus og fordel resten av sausen rundt.
Lykke til!