NRK Meny

Pærer kokt i kokosmelk

Mye godt krydder og kokosmelk gir smak til kokte pærer. Og så lager Tina Nordström det hun kaller indianersnop til.

Slik gjør du

Hell kokosmelk og melk i en stor kasserolle.
Skrell vaniljestangen og legg den i melkeblandingen.
Tilsett sitronsaft og -skall , svartpepperkorn, sitrongress, honning, limeblad, kanelstenger og en klype salt.
Skrell pærene og legg dem i kokosmelk. Dekk til med et smørpapir og prikk små hull i papiret med en kniv.
La pærene koke i ca. 10 minutter.
La dem deretter kjøle seg ned i kokosmelken.
Strø over indianersnop.

Indianersnop
Bland smør, sukker, havregryn, kokosmasse, mandler og valnøtter i en stekepanne.
Rist på svak varme til sukkeret har smeltet og grynene har fått en brunaktig farge.
Legg alt på et smørpapir, bland i den mørke sjokoladen og la det kjøle seg ned.

Kilde: Tina Nordström