NRK Meny
Pære
Foto: frukt.no

Pærekake med mandler

Pæretreet vokser vilt i Sør-Europa og i Vest-Asia. Helt fra år 300 f.kr. vet en at det har vært drevet produksjon av pærer. I Norge er det mest på Vestlandet, i Hardanger og Sogn at det dyrkes pærer.

Slik gjør du

Pærene må få renne godt av.

De høvlede mandlene fordeles utover i en smurt rund kakeform.
Legg pærene over i kakeformen med den flate siden opp.

Smør og sukker røres hvitt.
Tilsett eggene, de malte mandlene og mel og bakepulver som er blandet.
Deigen tas over pærene.
Høvlet og hakket sjokolade er en avrunding med svung over.
Inn i ovn ved 200°C. Stekes ca. 40 min.

Avkjøles helt før den hvelves over på et egnet kakefat.

Kokesjokoladen smeltes i vannbad sammen med smøret og strykes utover på toppen.