NRK Meny

Paella

Det finnes like mange paellaoppskrifter som det finnes spanske mødre, sies det. En skikkelig paella skal ha råvarer fra luften, jorda og havet. I tillegg skal den farges gul av safran.

Slik gjør du

Del kjøttet i litt store terninger.
Børst skjellene og skyll dem under rennende kaldt vann.
Skjær løk og paprika i strimler. Hakk hvitløken.
Kok opp buljongen.
Skyll skalldyrene.

Fres løk, paprika og hvitløk forsiktig med litt olje i en stekepanne og ha det så over i en paella-panne eller evnt. en langpanne.
Stek kjøttet brunt (i samme oljen) og ha det over i langpannen.
Kok ut stekepannen.
Tilsett risen, buljongen, tomatene, salt, pepper og hvitvin. Kryst over saften av 1 sitron.
Dekk med aluminiumsfolie.
Sett det hele inn i ovnen på 225°C i ca. 25 minutter.
Ta ut pannen.
Ha på skjell og skalldyr.
Legg aluminiumsfolien over igjen.
La det stå i ca. 15 minutter til, eller til risen er ferdig.
Serveres med hvitt brød og et stort glass deilig, spansk rødvin.

Tips

Istedenfor safran kan du bruke gurkemeie, men det gir ikke samme smak.

Kilde: Astrid Roppen