Pad thai

Pad thai serveres med lime, chiliflak, peanøtter og koriander.

Foto: SVT

Pad thai

Pad thai er en favoritt fra Thailand. Den er ikke vanskelig å lage, men krever litt arbeid. Resultatet blir himmelsk godt.

Slik gjør du

Begynn med risnudlene. Legg dem i bløt i lunkent vann i cirka 30 minutter. Du kan også forkoke nudlene i 4–5 minutter, så skylle av dem i kaldt vann og la dem renne av i en sil. Men de blir best hvis du bløtlegger dem.

Skyll bønnespirene og gressløken/vårløken. Skjær løken i lange biter og la den renne godt av seg.

Bland alle ingrediensene til sausen i en skål og sett det til sides.

Press så mye væske som mulig ut av tofuen. Kutt kyllingen og tofuen i biter. Hvis du vil ha i tørkede reker, støt dem i en morter. Finhakk kålroten og peanøttene.

Nå har du gjort alle forberedelsene og er klar til å begynne å woke.

Varm opp olje i en wokpanne eller stekepanne. Stek kyllingen eller rekene til de får farge. Vend inn tofuen og tørkede reker og stek litt til. Ha i mer olje om det virker litt tørt.

Skyv kyllingen og tofuen til sides i pannen og ha i eggene. Stek dem mens du rører til du får en eggerøre. Bland med kyllingen og tofuen.

Sil av nudlene og vend dem ned i pannen. Hell over sausen og bland alt godt.

Stek nudlene mens du rører til de blir myke. Dersom nudlene kjennes harde kan du legge et lokk over og la nudlene langsomt dampes.

Rør godt og smak eventuelt til med mer soya, fiskesaus, østerssaus eller sukker.

Bland inn kinesisk gressløk/vårløk og bønnespirer. Bland også inn peanøttene eller strø dem på toppen rett før servering. Bland alt godt sammen.

Server med lime, chiliflak og koriander.

Tips

  • For å få tak i tørkede reker og fermentert kålrot må du legge veien innom en butikk som selger produkter fra Thailand.
  • Du kan bruke rørsukker eller vanlig strøsukker i stedet for palmesukker.

Kilde: Zeina Mourtada i TV-serien Sommermat i Falkenberg/SVT