NRK Meny
Pad thai

Pad thai skal spises med pinner.

Foto: Fra tv-serien Munter mat (Spise med Price) / DR

Pad thai

Pad thai er vanlig gatemat i Bangkok og alle byer hvor det serveres thaimat. Risnudler, grønnsaker og tigerreker tilberedes kort i wok.

Slik gjør du

Før retten settes sammen forbereder man seg ved å hakke alt som skal hakkes. Så helles kokende vann over risnudlene. De blir klare mens man lager retten.

Hvitløk, galangal, ingefær og chili has i en varm wok med olje. Ha i rekene og stek dem med et minutt eller to. Ha på tamarindpasta.

Skrap det litt til side, så det er et tomt område i woken. Knekk et egg og stek det mens det røres i det, så det danner seg små eggebiter i retten. Ha på nudlene. Deretter soya, fish sauce, chiliolje, palmesirup og så spirene.

Det vendes hele tiden ved å riste woken og bruke en skje. Det skal gå fort, så friskheten bevares og nudlene ikke blir for godt stekt.

Ha i finsnittet vårløk til slutt. Det vendes og serveres.

Kilde: Adam og James Price i tv-serien Munter mat (Spises med Price)/DR