Pad thai

Pad thai er fresht, syrlig, spicy og knasende sprøtt.

Foto: Rolf Tikkanen Øygarden

Pad thai

Pad thai er dronninga av street food, mener kokk Rolf Tikkanen Øygarden. Dette er ekte, autentisk mat som du fort får dilla på!

Slik gjør du

Trikset er å gjøre alt klart på forhånd, slik at du raskt kan sette sammen retten i en varm panne.

Legg risnudlene i en bolle. Kok opp rikelige mengder vann og slå over nudlene og la nudlene trekke seg ferdig. Sil av vannet.

Støt sammen hvitløken, chilien, limeskall og koriander i en morter til en grov pasta.

Kutt opp kyllingfilet og vårløk. Riv palmesukkeret, slå sammen eggene med litt vann og ha resten av ingrediensene klare på kjøkkenbenken.

Varm en stekepanne eller wok på høy varme, ha i solsikkeolje.

Fres pastaen i stekepanna, det skal stekes litt, men ikke bli svidd.

Ha i kyllingfilet og stek videre til den er gjennomstekt.

Ha i vårløk, bønnespirer og risnudler, vend blandingen ofte.

Tilsett fiskesaus, limejuice og palmesukker.

Lag en grop i massen og slå oppi piskede egg. Egget skal steke litt og sette seg, «smør» så eggemassen rundt risnudlene.

Legg opp på en stor tallerken, topp med hakkede peanøtter, koriander, litt mer vårløk og et limeskvis.

Tips

Palmesukkeret kommer i store klumper, som du får kjøpt på innvandrerbutikk. Det må rives opp på et råkostjern, med zestjern eller kuttes med kniv. Dersom man ikke har palmesukker kan man bruke hvitt sukker.

Grov pasta til pad thai

Slik skal den grove pastaen av hvitløk, chili, limeskall og koriander se ut.

Foto: Rolf Tikkanen Øygarden

Kilde: Rolf Tikkanen Øygarden i sørlandssendinga/NRK P1