NRK Meny

Ovnstekt kolje med sjøkreps og oliven

I denne oppskriften bakes potetene i ovnen en god stund, før fisk og sjøkreps får bli med.

Slik gjør du

Salte og pepre fisken. Press litt sitron over, og la den ligge i romstemperatur i 30 minutter.

Del sjøkrepsen på langs.

Sett ovnen på 230 grader. Skjær potetene, løk, og sitron i tynne skiver. Legg rosmarin over, og spre også litt olivenolje over. Salte og pepre. Rør om. Stek i ovnen i 20 minutter, sett på grillen de siste fem minuttene.

Ta formen med potetene ut av ovnen. Legg på fisken og sjøkrepsen og strø over oliven. Sett formen inn i ovnen igjen og stek til fisken er ferdig, rundt seks minutter. Smak til med salt og svart pepper.

Serveres med salat og aioli.

Tips

Oppskrift:

Kilde: Tina Nordström i TV-serien Tinas mat