Lår av kje

Lår av kje i ovnspanne. Det er ikke lett å skille kje fra lam, men kje er et mildt og behagelig kjøtt å spise.

Foto: Åsulv Edland

Ovnsstekt lår av kje

Lise Finckenhagen tilbereder låret av kje – som er ung geit – i ovnen.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Gni kjøttet godt inn med salt og pepper. Bruk en stor stekepanne og brun kjøttet på alle sider i litt olje. Tilsett en god klatt smør (ca. 50 g), hvitløkfedd og urtekvaster i pannen når kjøttet har fått fin farge.

Øs smøret over kjøttet. Det skal bruse, men må ikke bli brent. Løft kjøttet over i en akkurat passe stor langpanne/ildfast form. Pensle kjøttet med sennep og legg de brunede hvitløkfeddene og urtene på toppen.

Hell eplemosten i formen og stek det hele videre i ovn ved 120–150 grader i cirka to timer, eller til kjernetemperaturen er cirka 60 grader. La kjøttet få hvile i 15–20 minutter før du skjærer i det.

Dryss over litt smuldret chèvre eller fetaost, hakket persille og revet sitronskall før servering.

Tips

Sjekk at det hele tiden er væske i langpannen og etterfyll om nødvendig. Sil til slutt sjyen og press gjerne den bløte hvitløken gjennom silen. Juster smaken på sjyen hvis nødvendig og rund den av med en fløteskvett om ønskelig.

Som tilbehør passer det godt med for eksempel bakte rotgrønnsaker eller en god og kremet potetsalat.

Kilde: Lise Finckenhagen i «Jacobsen» på NRK P1+