Ovnspoteter med pepperrotmajones og rugsmuler

Som litt ekstra knas serveres potetsalaten med smuler av rugbrød som er sprøstekt. Se oppskrift på rugsmulene nederst.

Foto: Tim Christian Wassmo / NRK

Ovnspoteter med pepperrotmajones og rugsmuler

Dette blir en nydelig potetsalat med ovnsbakte poteter og pepperrotmajones som dressing.

Slik gjør du

Pepperrotmajones
Pisk sammen eggeplommer, sennep, eddik, sukker og vann. Spe med solsikkeolje til det har en smidig og tykk konsistens. Smak til med salt og sitron. Ha i reven pepperrot.

Poteter
Vask potene godt og gni de inn med salt og pepper. Bak de i ovnen på 180°C i ca. 20 minutter.

Avkjøl potetene i ca. 20 minutter, før du vender inn majonesen.

Anrett potetsalaten med løyrom, blomkarse og rugsmuler.

Tips

Rugsmuler lager du ved å rive rugbrød i små biter. Dryss over salt og pepper og bland smulene med litt olje. Stekes i ovenen på 160 °C i ca. 15 minutter.

Se også: Kjartan Skjeldes oppskrifter

Kilde: Kjartan Skjelde i Førkveld